Spørgsmål og svar om chatten

TUBA's logo Hvem kan bruge chatten?
TUBA chatten er for unge mellem 14 og 35 år, der er børn af misbrugere.

TUBA's logo Er der nogle problemer, der er for store eller små at tale om?
Nej, der er ingen problemer, der er for store eller små at tale om. Vi kan tale om lige det, du har lyst til.
Rådgiverne i TUBA er specielt gode til at tale med unge, som er børn af misbrugere, og om de konsekvenser, det har i deres liv. Hvis der er andre ting, der også fylder meget hos dig, kan rådgiveren altid hjælpe dig med at finde et sted at snakke med nogen om lige netop det, der fylder hos dig. 

TUBA's logo Hvor lang tid kan jeg chatte?
De fleste chats varer 30-60 min. For at sikre, at så mange som muligt kan komme igennem, kan du allerhøjest chatte 1½ time ad gangen. Rådgiveren holder øje med tiden og siger til i god tid, inden I skal afslutte.

TUBA's logo Hvem chatter jeg med?
Rådgiverne i TUBA har alle kendskab til det at vokse op i en familie med misbrugsproblemer og erfaring med at rådgive unge. Ud over den erfaring, de har, bliver de uddannet i at chatte og i, hvordan det kan være at vokse op i en familie med problemer. Alle rådgiverne er frivillige og chatter i deres fritid.
Rådgiverne er anonyme, og du kan ikke lave en aftale om at tale med den samme rådgiver en anden dag. Det er forskelligt, hvor mange rådgivere der er på vagt ad gangen, og du kan ikke få at vide, hvem der er på vagt.

TUBA's logo Hvor mange unge chatter rådgiverne med ad gangen?
Rådgiverne chatter kun med én ung ad gangen.

TUBA's logo Kan jeg bruge chatten flere gange?
Ja, det kan du godt. Det er helt okay.

TUBA's logo Skal I vide, hvem jeg er?
Nej, du kan være helt anonym. Du vælger selv, hvilke oplysninger du deler med rådgiveren. Du bliver bedt om at oplyse, hvor gammel du er, og om du er mand eller kvinde. Det gør du, så rådgiveren bedre kan rådgive dig. 

TUBA's logo Hvorfor bliver man nogle gange rykket tilbage i køen?
Du bliver rykket en plads tilbage i køen, hvis du ikke svarer, når det bliver din tur. Når det bliver din tur til at chatten, kommer der en grøn knap frem i køvinduet. Du skal klikke på knappen, inden der er gået ½ minut. Kilkker du ikke, bliver det den næstes tur, og du rykker en plads tilbage.

TUBA's logoGemmer I oplysninger om det, vi snakker om?
Når du eller rådgiveren afslutter chatten, slettes det, I har skrevet automatisk.
Rådgiveren registrer oplysninger som alder, køn og samtaleemner anonymt til statistisk brug.